NOV

24

Literaire Salon #32:

Bianca Stigter

Zondag 24 november 2019
16:00 – 17:00

Interviewer: Chris Keulemans

UITVERKOCHT

Bianca Stigter studeerde geschiedenis en is redacteur van NRC Handelsblad. Eerder publiceerde ze onder meer Goud uit stro, Het menselijk lichaam als avontuur, Per ongeluk expres, De Ontsproten Picasso (genomineerd voor de AKO Literatuurprijs) en De bezette stad waarop de rijk geïllustreerde atlas-editie is gebaseerd: Atlas van een bezette stad.

Atlas van een bezette stad verscheen in oktober 2019 en tovert de lezer het beeld van de oorlog zeldzaam levendig voor ogen. Overal in Amsterdam bevinden zich zichtbare en onzichtbare sporen van de oorlog. Waar zaten onderduikers? Waar was het hoofdkwartier van de NSB? Waar werden Het Parool en Vrij Nederland gestencild en waar werden de voedselbonnen uitgedeeld? In welke straat werd een aanslag gepleegd en welk huis werd als represaille in brand gestoken? In dit prachtig geïllustreerde boek gidst Bianca Stigter de lezer door bezet Amsterdam. Ze vertelt wat er in de oorlog op straathoeken en achter voordeuren heeft plaatsgevonden, en laat zo de lezer met andere ogen naar de stad kijken. Atlas van een bezette stad is een indrukwekkend monument voor oorlogsslachtoffers en verzetsmensen, en een tijdmachine van papier. Een prachtig gebonden atlas-editie met foto’s en kaarten, met een voorwoord van Job Cohen.

Lees hier een boekfragment

Bianca Stigter leeft samen met filmregisseur Steve McQueen, o.a. bekend van zijn film ’12 years a slave’, die in 2013 de Oscar voor beste film won. Samen met McQueen heeft zij een zoon en een dochter.

In januari 2019 werd bekendgemaakt dat Steve McQueen een film zal regisseren met de titel De bezette stad. Het scenario zal door Bianca Stigter worden geschreven.


Producer Literaire Salon @ Ambassade Hotel: Babeth M. VanLoo
 

Tijdens de Literaire Salon @ Ambassade Hotel op zondag 24 november, om 16.00 uur zal interviewer Chris Keulemans in gesprek gaan met Bianca Stigter over haar boek Atlas van een bezette stad.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan via onderstaand formulier.

Toegang is kosteloos, aanmelden wegens een beperkt aantal plaatsen verplicht. Als er meer aanmeldingen dan beschikbare plekken zijn, vindt er een loting plaats. De middag wordt afgesloten met een drankje en een signeersessie door de auteur.

INSCHRIJVEN SALON #32

Deze salon is uitverkocht. Schrijf u hieronder in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de agenda.

NOV

24

Literaire Salon #32:

Bianca Stigter

Zondag 24 november 2019
16:00 – 17:00

Interviewer: Chris Keulemans

UITVERKOCHT

Ontvang onze nieuwsbrief:

Schrijf u in voor de Literaire Salon nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de salons.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Like ook onze Facebook pagina: