OKT

27

Literaire Salon #31:

Abdelkader Benali

Zondag 27 oktober 2019
16:00 – 17:00

Interviewer: Hadassah de Boer

UITVERKOCHT

Abdelkader Benali (1975) debuteerde met Bruiloft aan zee, dat in meerdere talen werd vertaald, en ontving in 2003 de Libris Literatuur Prijs voor De langverwachte. Behalve romans schrijft hij toneel en artikelen voor onder meer het AD, De Groene Amsterdammer en Vrij Nederland. Voor zijn televisieprogramma Benali Boekt interviewde hij onder meer Connie Palmen, Tommy Wieringa en Ramsey Nasr. In 2016 trad hij samen met zijn vrouw en dochter op in Chez Benali, een culinair-historische ontdekkingstocht door het geboorteland van Benali, Marokko.

Tijdens het eerste seizoen van de Literaire Salon @ Ambassade Hotel (2016/ 2017), vervulde Abdelkader Benali veelvuldig de rol van interviewer en ging in gesprek met onder andere Conny Palmen, Arnon Grunberg, Annejet van der Zijl en Bas Heijne.

Dit keer is hij te gast en zal hij worden geïnterviewd door Hadassah de Boer. Het gesprek zal zich concentreren op zijn meest recente boek De Weekend Miljonair en zijn solotheatervoorstelling Kalief van Nederland.

Over De Weekend Miljonair (september 2019, de Arbeiderspers):

De ouders van Osama zijn nieuwkomers in het Rotterdam van midden jaren tachtig. Hun leven wordt op z’n kop gezet als de flamboyante buurvrouw Loes aanbelt met een aanbod dat ze niet kunnen weigeren. Osama is meteen gefascineerd door de eigenzinnige vrouw. Hoewel zijn moeder in eerste instantie gemengde gevoelens heeft bij haar bemoeienissen in hun huishouden, groeit er een hechte vriendschap.

Osama’s vader droomt van rijkdom en terugkeer naar het land van de Atlas. Samen met zijn zoon rijdt hij stad en land af in een Ford Transit om afgedankte meubels op te halen en door te verkopen. Door de voorruit van de bestelbus ontdekken zij een nieuwe wereld. In een omgeving waarin ambitie en inburgering met elkaar botsen, probeert de jonge Osama zijn weg te vinden.

Over Kalief van Nederland (maart t/m december 2019, theaters door heel Nederland):

Schrijver Abdelkader Benali vertelt zijn duizend-en-een-nacht-verhaal. Aangrijpend, speels en licht absurd. Kalief van Nederland is een ode aan de Sherazade (mythische verhalenvertelster), onder wie zijn eigen grootmoeder, die moest vertellen om het leven van zichzelf en al die andere vrouwen te redden. Ze gebruikte taal om haar grenzen aan te geven, haar wereld in te vullen en haar macht uit te breiden Abdelkader neemt je mee op reis door tijden en verhalen op zoek naar het geheim van Sherazade en het verlangen naar echt contact. Van Bagdad tot het Marokkaanse-Rifgebergte en van het sprookjesbos in de Efteling naar Beiroet!


Producer Literaire Salon @ Ambassade Hotel: Babeth M. VanLoo   

Op zondag 27 oktober om 16.00 uur wordt Abdelkader Benali geïnterviewd door Hadassah de Boer tijdens de Literaire Salon @ Ambassade Hotel. Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan via onderstaand formulier.

Toegang is kosteloos, aanmelden wegens een beperkt aantal plaatsen verplicht. Als er meer aanmeldingen dan beschikbare plekken zijn, vindt er een loting plaats. De middag wordt afgesloten met een drankje en een signeersessie door de auteur.

INSCHRIJVEN SALON #31

Deze salon is uitverkocht.

Schrijf u hieronder in op onze nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van toekomstige salons.

OKT

27

Literaire Salon #31:

Abdelkader Benali

Zondag 27 oktober 2019
16:00 – 17:00

Interviewer: Hadassah de Boer

Ontvang onze nieuwsbrief:

Schrijf u in voor de Literaire Salon nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de salons.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Like ook onze Facebook pagina: