SEPT

22

Literaire Salon #30:

Roxane van Iperen

Zondag 22 september 2019
16:00 – 17:00

Interviewer: Hadassah de Boer

UITVERKOCHT

Jurist Roxane van Iperen (1976) combineert een zakelijke adviespraktijk met onderzoek en schrijfwerkzaamheden, met name gericht op politieke en financieel-economische onderwerpen. In het Olympische jaar 2016 was zij correspondent Brazilië voor De Correspondent.

Ze schrijft verder onder andere voor Het Financiële Dagblad, NRC Handelsblad, Het Parool, De Morgen en Vrij Nederland. In 2016 bracht ze haar eerste boek ‘Schuim der aarde‘ uit, waarmee ze de ‘Hebban Debuutprijs‘ won. Haar in 2018 verschenen boek ‘t Hooge Nest‘ vertelt het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen in het verzet, een onderduikvilla in ‘t Gooi en het onvermijdelijke verraad. Het boek staat al 41 weken in de CNPB bestseller lijst. Deze week werd bekend dat Carice van Houten en Halina van Reijn de filmrechten van ’t Hooge Nest hebben verworven.

Over ’t Hooge Nest:

Tijdens de Tweede Wereldoorlog bestieren twee joodse zussen – Janny en Lien Brilleslijper – een van de grootste onderduikadressen in Nederland: ‘t Hooge Nest, een villa in ‘t Gooi. Terwijl de laatste joden in Nederland worden opgejaagd gaat het leven van enkele tientallen onderduikers zo goed en kwaad als het ging door, pal onder de neus van NSB-buren en nazikopstukken. Toch wordt het Nest verraden en de familie Brilleslijper belandt met het laatste transport in Auschwitz, samen met de familie Frank. ‘t Hooge Nest is een verhaal over moed, verraad en menselijkheid in barbaarse tijden, en brengt een ongekende geschiedenis met kracht tot leven.


Producer Literaire Salon @ Ambassade Hotel: Babeth M. VanLoo   

Op zondag 22 september om 16.00 uur wordt Roxane van Iperen geïnterviewd door Hadassah de Boer tijdens de Literaire Salon @ Ambassade Hotel.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan via onderstaand formulier.

Toegang is kosteloos, aanmelden wegens een beperkt aantal plaatsen verplicht. Als er meer aanmeldingen dan beschikbare plekken zijn, vindt er een loting plaats. De middag wordt afgesloten met een drankje en een signeersessie door de auteur.

INSCHRIJVEN SALON #30

Deze salon is uitverkocht.

Schrijf u hieronder in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van aankomende salons.

SEPT

22

Literaire Salon #30:

Roxane van Iperen

Zondag 22 september 2019
16:00 – 17:00

Interviewer: Hadassah de Boer

Ontvang onze nieuwsbrief:

Schrijf u in voor de Literaire Salon nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de salons.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Like ook onze Facebook pagina: