JUN

29

Literaire Salon #29:

Ian Buruma

Zaterdag, 29 juni 2019
16:00 – 17:00

UITVERKOCHT

Ian Buruma (Den Haag, 1951) is een internationaal befaamd essayist, historicus en Azië-deskundige. Hij heeft talloze boeken geschreven over de Aziatische cultuur, met name die van Japan in de 20e eeuw, maar ook over de crisis in de democratie, de achtergronden van het islamitisch fundamentalisme en de nasleep van de Tweede Wereldoorlog.

Tot zijn bekendste boeken horen OccidentalismeDe spiegel van de zonnegodin, Dood van een gezonde rokerHet loon van de schuld en 1945: Biografie van een jaar. In 2016 verscheen Hun beloofde land: mijn grootouders in tijden van liefde en oorlog.

Tevens schrijft Buruma voor The New Yorker, The New York Review of Books en in ons eigen land voor NRC Handelsblad.  Ook werkte hij mee aan documentaires voor de BBC en CNN.

Voor zijn buitengewone bijdrage aan de Nederlandse cultuur ontving Buruma in 2008 de Erasmusprijs.

Van 2017 tot september 2018 was Buruma hoofdredacteur van de New York Review of Books.

Zijn laatste boek Tokio mon amour verscheen vorig jaar. Hierin schetst Buruma met zijn bekende scherpe blik de spanning tussen Oost en West, de sfeer van Tokio in de jaren zeventig en de positie van de gaijin, de blanke buitenlander in Japan: bevoorrecht, vrij, soms verguisd, maar altijd marginaal.

Momenteel is hij hoogleraar Democracy, Human Rights and Journalism aan het Bard College in New York. In april van dit jaar ontving Buruma De Gouden Ganzenveer 2019. Opnieuw wordt hiermee zijn grote betekenis voor het gedrukte woord erkend.

Buruma is de zoon van een Britse moeder en een Nederlandse vader. Sinds 2005 woont hij in New York maar verblijft ook regelmatig in Amsterdam.

Producer Literaire Salon @ Ambassade Hotel: Babeth M. VanLoo   

Wij zijn buitengewoon vereerd u uit te nodigen voor de Literaire Salon @ Ambassade Hotel op zaterdag 29 juni. Om 16.00 uur zal interviewer Chris Keulemans in gesprek gaan met Ian Buruma, met name over zijn boek Tokyo mon amour.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meldt u zich dan aan via onderstaand formulier.

Toegang is kosteloos, aanmelden wegens een beperkt aantal plaatsen verplicht. Als er meer aanmeldingen dan beschikbare plekken zijn, vindt er een loting plaats. De middag wordt afgesloten met een drankje en een signeersessie door de auteur.

INSCHRIJVEN SALON #29

UITVERKOCHT

JUN

29

Literaire Salon #29:

Ian Buruma

Zaterdag, 29 juni 2019
16:00 – 17:00

Ontvang onze nieuwsbrief:

Schrijf u in voor de Literaire Salon nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de salons.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Like ook onze Facebook pagina: