MEI

26

Literaire Salon #28:

Esther Verhoef

Zondag, 26 mei 2019
16:00 – 17:00

Interviewer: Ronit Palache

Esther Verhoef (1968) is een van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland.

Van haar thrillers en romans zijn 2,4 miljoen exemplaren verkocht, haar werk is in tal van landen verschenen en meermalen bekroond en genomineerd. Esther Verhoef won de NS Publieksprijs, de Gouden Strop, de Diamanten Kogel, de Hebban|Crimezone Award en tweemaal de Zilveren Vingerafdruk. Als auteur van de Maand van het Spannende Boek 2009 schreef zij het geschenkboekje Erken mij.

Esther Verhoefs psychologische thrillers zijn zonder uitzondering bestsellers: van Rendez-vous, Close-up, Alles te verliezen en Déjà vu tot De kraamhulp. Naast haar psychologische solothrillers schrijft Esther Verhoef ook zeer succesvol psychologische actiethrillers onder het pseudoniem Escober, samen met Berry Verhoef. Deze samenwerking resulteerde in vijf werken: de Sil Maier-trilogie Onrust, Onder druk en Ongenade en de standalones Chaos en Overkill.

In 2012 verscheen Esthers eerste roman, het deels autobiografische Tegenlicht, die direct binnenkwam op de nummer 1-positie van de bestsellerlijst. Zowel Verhoefs solowerk als de Escobers zijn vertaald. Diverse titels verschenen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Rusland, Frankrijk, Spanje, Hongarije, Denemarken en Zuid-Korea.

In maart 2019 verscheen Façade, Verhoefs langverwachte psychologische thriller. Façade kwam met stip binnen op 1 in de Bestseller 60.

Over Façade:
‘Twee jaar na haar pijnlijke scheiding komt jonge moeder Iris van der Steen eindelijk aan vakantie toe. Een roadtrip dwars door snikheet Europa met oldtimer Toet, en stapels cassettebandjes uit haar jeugd, moet haar dichter bij zichzelf en bij haar reislustige moeder in Portugal brengen. Wanneer ze de knappe, charismatische sportinstructeur Mischa de Jong laat instappen lijkt de reis een romantische wending te nemen. Maar Mischa is niet wie hij zegt te zijn. Façade is Verhoefs meest beklemmende thriller ooit. Je doet geen oog meer dicht.’

Producer Literaire Salon @ Ambassade Hotel: Babeth M. VanLoo   

Interviewer Ronit Palache zal tijdens de Literaire Salon @ Ambassade Hotel op zondag 26 mei om 16 uur in gesprek gaan met Esther Verhoef. De nadruk van het gesprek zal liggen op Façade.

Wilt u hierbij aanwezig zijn?

Meldt u zich dan aan via onderstaand formulier.

Ronit Palache (1984) is redacteur bij televisieprogramma Pauw en journalist. Daarvoor was zij o.a. werkzaam bij Uitgeverij Prometheus als hoofd publiciteit en rechtenmanager. In 2016 verscheen Ronits boek Ontroerende Onzin over de Joodse identiteit in het Nederland van nu.

INSCHRIJVEN SALON #28

MEI

26

Literaire Salon #28:

Esther Verhoef

Zondag, 26 mei 2019
16:00 – 17:00

Interviewer: Ronit Palache

Ontvang onze nieuwsbrief:

Schrijf u in voor de Literaire Salon nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de salons.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Like ook onze Facebook pagina: