NOV

18

Literaire Salon #23:

Anton Dautzenberg

Zondag, 18 november 2018
16:00 – 17:00

Uitverkocht

Interviewer: Alma Mathijsen

Literaire Salon met schrijver Anton Dautzenberg op zondag 18 november

A.H.J. Dautzenberg (Heerlen, 1967) is sinds zijn debuut in 2010 met de verhalenbundel Vogels met zwarte poten kun je niet vreten niet meer weg te denken uit de Nederlandse letteren. Dautzenberg schrijft romans, verhalen, essays, gedichten en toneel. Zijn werk werd genomineerd voor verschillende literaire prijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs en de J.M.A. Biesheuvelprijs. Hij is een van de makers achter Quiet 500, een glossy dat stille armoede een gezicht geeft. Voor dit initiatief ontving hij in 2016 de Impact Award.

In 2017, het jaar dat hij vijftig wordt, houdt Dautzenberg op verzoek een jaar lang een dagboek bij. Hij trekt bij zijn tweelingbroer in en neemt hun gecompliceerde verhouding onder de loep. Het resulteert in Ik bestaat uit twee letters (2018), een compromisloze verzameling dagboekaantekeningen, zeer korte verhalen, essayistische betogen, brieven, gedichten en strips. 

Schrijver Alma Mathijsen (1984) gaat in dialoog met Dautzenberg. Mathijsen studeerde Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie en Creative Writing in New York. Op haar achttiende begon ze met schrijven voor de jongerenwebsite Spunk.nl en ze was onderdeel van het columnistenduo Fanny & Alma in Het Parool. Van haar hand verschenen zes toneelstukken, een verhalenbundel en vier romans, waaronder Vergeet de meisjes. Mathijsen schrijft tevens essays voor NRC Handelsblad.

Over Ik bestaat uit twee letters:

‘Een eerlijk, diepgravend portret op van hemzelf, van zijn (geëngageerde) schrijverschap, maar ook het Zuid-Limburg van zijn jeugd en zijn familie.’ – NRC Handelsblad

‘Ik bestaat uit twee letters is een intense leeservaring, die op het einde van de rit loutering, schoonheid en troost oplevert. Het is een spitant journaal geworden, royaal en vurig, verrassend eb weerbarstig, net als zijn auteur. (****) Knack

Met een scherpe toon, intellectuele vraagstukken en duidelijke taal neemt Dautzenberg je terug naar zijn jeugd. Om het heden te kunnen begrijpen, moet je de geschiedenis soms ophalen en herschrijven. (****) – Hebban


Wilt u bij onze literaire salon zijn? Meldt u zich dan aan via onderstaand inschrijfformulier. Toegang is kosteloos, aanmelden wegens een beperkt aantal plaatsen verplicht. Als er meer aanmeldingen dan beschikbare plekken zijn, vindt er een loting plaats. De middag wordt afgesloten met een drankje, hapje en een signeersessie door de auteur.

Producer: Babeth M. VanLoo

INSCHRIJVEN SALON #23

Schrijf u hieronder in voor deze salon. U ontvangt een kopie van uw inschrijving; bevestiging van plaatsing volgt in een aparte e-mail. Bij een groter aantal aanmeldingen dan beschikbare plaatsen vindt er een loting plaats.

Deze salon is helaas uitverkocht. U kunt zich niet meer inschrijven.

NOV

18

Literaire Salon #23:

Anton Dautzenberg

Zondag, 18 november 2018
16:00 – 17:00

Interviewer: Alma Mathijsen

Ontvang onze nieuwsbrief:

Schrijf u in voor de Literaire Salon nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de salons.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.

Like ook onze Facebook pagina: